Recepty Hlavní jídla S masem Španělské ptáčky na smetaně

Ingredience

Španlské ptáčky
4 plátky vepřové kýty
100 g špeku (oblíbená uzenina)
2 kyselé okurky
3 cibule
mrkev
petrželka
100 g anglické slaniny
1 bobkový list
5 kuliček pepře
3 kuličky celého nového koření
sůl
mletý černý pepř
plnotučná hořčice
150 ml smetany na vaření
1 zeleninový bujón
hladká mouka (na zahuštění)
Kynuté knedlíky
300 g polohrubé mouky
100 g hrubé mouky
200 ml mléka (vlažného)
20 g čerstvého droždí
½ lžičky soli
½ lžičky krystalového cukru
1 vejce

Postup přípravy

1

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme plátek anglické slaniny, půlku okurky, proužek uzeniny, proužek uvařeného vajíčka, mrkev, petržel a zabalíme závitek, který sepneme kovovou jehlou. Do kastrolu dáme trochu oleje na kterém ze všech stran opečeme závitky Pak podlejeme vodou, přidáme koření a masox a dusíme až je maso měkké. Závitky vyjmeme, omáčku přecedíme, zahustíme, ochutíme lžičkou hořčice a nakonec zjemníme smetanou. Necháme přejít varem a podáváme s kynutými knedlíky.

2

Knedlíky Suroviny zpracujeme v těsto, které necháme cca 1 hodinu vykynout. Pak z něj vytvoříme 2 šišky, které opět necháme vykynout. Vaříme v páře cca 25 min.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3