Recepty Hlavní jídla S masem Španělský ptáček s haluškami

Ingredience

1 kg hovězí kližky (zadní)
kyselé okurky
vejce (uvařené)
plnotučná hořčice
cibule
párky
špek
2 brambory
polohrubá mouka
1 vejce
voda
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Na řízky použijeme jen očištěné hřibové hlavy. Nakrájíme na 2 cm plátky a hlídáme, aby nebyly červivé.

2

Plátky postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Z obou stran zprudka smažíme na rozpáleném oleji.

3

Otáčíme obracečkou, abychom houby nepropíchali. hotové pokládáme na papírovou utěrku, která nasákne olej.

4

Solíme až po usmažení, ať nepustí vodu a nejsou vysušené. Dobrou chuť.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3