Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Ptáčci se dají servírovat s různými přílohami, ale nejlepší jsou stejně s dobře připravenou rýží.
Maso si nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme ho z obou stran. Po jedné straně každý plátek potřeme hořčicí.
Okurku, vejce, špek a párky si rozkrojíme na zhruba stejné čtvrtinové díly. Na každý plátek vložíme vždy po čtvrtce vajíčka, párku, okurky a špeku. Zavineme a spíchneme maso jehlicí, nebo párátkem.
Do pekáčku vložíme cibuli pokrájenou na větší kousky, zalijeme olejem a na to vše vedle sebe vyskládáme ptáčky. Dáme je péct do vyhřáté trouby na 150 °C 45 minut. Podle potřeby podléváme vodou.
Když jsou ptáčci měkké, vyjmeme je ze šťávy. Tu zahustíme jíškou a promícháme. Do zahuštěné šťávy vložíme ptáčky a necháme je v troubě, kterou už nebudeme zapínat, ještě na deset minut prohřát.