Recepty Hlavní jídla S masem Španělský ptáček

Ingredience

800 g hovězí roštěné

2 lžíce plnotučné hořčice

50 g špeku

2 nožičky párku

2 vejce

1 sterilovaná okurka

1 velká cibule

100 ml oleje

2 lžíce tmavé instantní jíšky

sůl

pepř

Popis

TIP: Ptáčci se dají servírovat s různými přílohami, ale nejlepší jsou stejně s dobře připravenou rýží.

Postup přípravy

1

Maso si nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme ho z obou stran. Po jedné straně každý plátek potřeme hořčicí.

2

Okurku, vejce, špek a párky si rozkrojíme na zhruba stejné čtvrtinové díly. Na každý plátek vložíme vždy po čtvrtce vajíčka, párku, okurky a špeku. Zavineme a spíchneme maso jehlicí, nebo párátkem.

3

Do pekáčku vložíme cibuli pokrájenou na větší kousky, zalijeme olejem a na to vše vedle sebe vyskládáme ptáčky. Dáme je péct do vyhřáté trouby na 150 °C 45 minut. Podle potřeby podléváme vodou.

4

Když jsou ptáčci měkké, vyjmeme je ze šťávy. Tu zahustíme jíškou a promícháme. Do zahuštěné šťávy vložíme ptáčky a necháme je v troubě, kterou už nebudeme zapínat, ještě na deset minut prohřát.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 21. 8. od 8:00 do 27. 8. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/26_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4