Recepty Hlavní jídla S masem Španělský ptáček

Ingredience

500 g hovězího flank steaku
2 vejce (natvrdo)
4 plátky vepřové šunky
2 kyselé okurky
1 čerstvá červená paprika
1 cibule
plnotučná hořčice
200 ml vody
mletý černý pepř
sůl
slunečnicový olej

Postup přípravy

1

Nakrájíme vejce a okurky na dílky a papriku na 8 kousků.

2

Naklepeme hovězí, osolíme a opepříme. Poté z jedné strany potřeme maso hořčicí.

3

Na každý plátek masa dáme jeden plátek šunky, vejce, okurku a dva plátky papriky.

4

Srolujeme maso a omotáme ho nití, případně propíchneme párátkem.

5

Nakrájíme cibuli na kostičky. Rozpálíme na pánvi olej a rolády restujeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Poté přilijeme horkou vodu a vaříme vše zhruba ještě 40 minut. Pokud je třeba, zredukujeme množství šťávy. Tip na servírování: Podáváme s rýží a překrojené napůl, aby na pohled vynikly suroviny uvnitř rolády.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3