Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Začneme s přípravou masa. Maso očistíme a ze všech stran ho osolíme a opepříme. Připravíme si pekáč, kde budeme maso péct. Maso nejprve ze všech stran osmažíme na pánvi, aby se zatáhlo. Vložíme jej do pekáče a ochutíme kmínem.
Na pánvi osmažíme dozlatova na hrubo nakrájenou cibuli a jakmile bude mít pěknou barvu, přidáme česnek. Hotovou směs vložíme k masu.
Maso podlijeme trochou vody a dáme péct i s pokličkou do předehřáté trouby. Pečeme na 190°C asi hodinu pod pokličkou. Po 30 minutách maso otočíme a podlijeme vodou. Po hodině pečení poklici sundáme a pečeme ještě dalších 20 minut. Hotovou šťávu z masa ochutíme máslem.
Na rozpálené pánvi osmažíme na jemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme rozmrazený špenát a promícháme. Špenát ochutíme solí, pepřem a česnekem. Smetanu smícháme s moukou a přidáme ji do špenátu. Promícháme a ještě krátce vaříme.
Aby bylo jídlo dokonalé, připravíme si ještě smaženou cibulku. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Knedlíky ohřejeme nad párou a podáváme se špenátem, na plátky nakrájeným masem a smaženou cibulkou.