Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Troubu si předehřejeme na 175 °C.
Na hluboké a ohnivzdorné pánvi rozpálíme na středně silném ohni olivový olej. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a dusíme 5 minut, dokud nezesklovatí. Přidáme prolisovaný česnek a necháme ho 1 minutu rozvonět. Následně přidáme umytý špenát a restujeme, dokud nezvadne (2–3 minuty).
V misce rozšleháme vejce s rostlinným nápojem, solí a mletým pepřem. Vmícháme nastrouhanou mozzarellu.
Pánev stáhneme z plotny. Přidáme vaječnou směs a jemně promícháme.
Vložíme do trouby a pečeme 15 až 18 minut nebo do té doby, dokud střed neztuhne. Po upečení necháme frittatu chvilku vychladnout a následně ji nakrájíme.