Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Ingredience
700 g (nebo 350 g) čerstvého špenátu (mraženého)
50 g másla
2 šalotky
4 stroužky česneku
2 menší brambory typu B
1 l kuřecího vývaru
70 g sýra pecorino
250 ml smetany 33%
150 ml octa
4 vejce
špetka soli
špetka pepře
Popis

Tip: Část sýra můžete nastrouhat na polévku.

Postup přípravy
1
Zbavte špenátové listy tvrdších stonků, spařte je vroucí vodou a nechte okapat.
2
Na másle orestujte nadrobno nasekanou šalotku s česnekem.
3
Přidejte brambory nakrájené na malé kostičky, zalijte vývarem, osolte a opepřete.
4
Přidejte spařený špenát a vařte do změknutí brambor, asi 15 minut.
5
Nastrouhejte sýr a přilijte smetanu. Polévku rozmixujte. Připravte ztracená vejce: Do malého hrnce s 0,5 l vařící vody nalijte ocet.
6
Do misky vyklopte jedno vejce, musí mít pokojovou teplotu.
7
V kastrůlku s vroucí směsí vody a octa vytvořte lžící vír. Počkejte, až se zklidní a pomalu a nízko nad hladinou do něj z misky vyklopte vejce.
8
Jakmile bílek získá bílou barvu, hrnec odstavte a nechte vejce v octové směsi ještě 3 minuty zatáhnout.
9
Vejce vytáhněte, například sítkem, aby z něj odkapala všechna voda. Stejným způsobem připravte i další ztracená vejce. Ztracená vejce vložte do talířů nebo misek s polévkou.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.