Recepty Hlavní jídla Těstoviny Špenátové lasagne

Ingredience

1 balení lasagní
strouhaný parmazán
Bešamel
500 ml mléka
4 lžíce másla
4 lžíce hladké mouky
muškátový oříšek
bobkový list
Špenátová náplň
500 g mraženého špenátu
1 stroužek česneku
100 ml smetany na vaření
1 cibule
slunečnicový olej
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli a přidáme rozmrazený špenát. Zamícháme a necháme provařit. Špenát ochutíme solí, pepřem a lisovaným česnekem. Nakonec přidáme smetanu a ještě krátce povaříme.

2

V hrnci necháme rozpustit máslo a přidáme k němu mouku. Vše důkladně promícháme, aby nám vznikla hladká jíška. Jíšku zalijeme mlékem a ochutíme muškátovým oříškem a bobkovým listem, vaříme do zhoustnutí.

3

Připravíme si zapékací misku. Na dno nalijeme trochu bešamelu, přidáme lasagne, na ně dáme špenát a opět trochu bešamelu.

4

Postup opakujeme, dokud není zapékací miska plná. Poslední vrstvu tvoří bešamelová omáčka, kterou posypeme strouhaným parmazánem.

5

Lasagne zakryjeme alobalem a dáme je péct do předehřáté trouby. Pečeme na 200°C asi 30 minut, na posledních deset minut alobal sundáme a pečeme ještě 15 minut dozlatova.

6

Lasagne necháme vychladnout a podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3