Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli a přidáme rozmrazený špenát. Zamícháme a necháme provařit. Špenát ochutíme solí, pepřem a lisovaným česnekem. Nakonec přidáme smetanu a ještě krátce povaříme.
V hrnci necháme rozpustit máslo a přidáme k němu mouku. Vše důkladně promícháme, aby nám vznikla hladká jíška. Jíšku zalijeme mlékem a ochutíme muškátovým oříškem a bobkovým listem, vaříme do zhoustnutí.
Připravíme si zapékací misku. Na dno nalijeme trochu bešamelu, přidáme lasagne, na ně dáme špenát a opět trochu bešamelu.
Postup opakujeme, dokud není zapékací miska plná. Poslední vrstvu tvoří bešamelová omáčka, kterou posypeme strouhaným parmazánem.
Lasagne zakryjeme alobalem a dáme je péct do předehřáté trouby. Pečeme na 200°C asi 30 minut, na posledních deset minut alobal sundáme a pečeme ještě 15 minut dozlatova.
Lasagne necháme vychladnout a podáváme.