Recepty Hlavní jídla Špenátový krém se škvarky

Ingredience

450 g mraženého špenátu
2 brambory (velké)
700 ml zeleninového bujónu
2 cibule
4 stroužky česneku
100 ml smetany na vaření
50 g másla
sůl
mletý černý pepř
4 vejce
1 hrst škvarku

Popis

Tato čím dál tím oblíbenější listová zelenina je právem označovaná za superpotravinu, má totiž celou řadu skvělých vlastností a je neuvěřitelně zdravá. Vláknina špenátu, který je nadprůměrně bohatý na vitamin C a růstový vitamin A, čistí střeva. Obsahuje také směs vitaminů B, biotin (tzv. vitamin krásy), draslík, měď a železo. TIP! Zkuste recept na špenátový krém ozvláštnit škvarky, dodají mu šmrnc.

Postup přípravy

1

V hrnci rozehřejte máslo a přidejte najemno nasekanou cibuli a 2 rozmačkané stroužky česneku.

2

Nechte pomalu opéct cibulku a poté vše zalijte vývarem.

3

Přidejte špenát, prolisujte do polévky zbylý česnek, a poté ji osolte a opepřete.

4

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, poté je přidejte do polévky.

5

Vše vařte do změknutí brambor a poté rozmixujte dohladka.

6

Vejce vložte do hrnce s vodou a od chvíle, kdy se začne voda vařit, vařte vejce 8 minut. Poté je zchlaďte pod ledovou vodou a oloupejte.

7

Na pánev nasypte škvarky a nechte je prohřát.

8

Každou porci polévky podávejte s vejcem rozkrojeným na dvě poloviny a teplými škvarky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3