Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tato čím dál tím oblíbenější listová zelenina je právem označovaná za superpotravinu, má totiž celou řadu skvělých vlastností a je neuvěřitelně zdravá. Vláknina špenátu, který je nadprůměrně bohatý na vitamin C a růstový vitamin A, čistí střeva. Obsahuje také směs vitaminů B, biotin (tzv. vitamin krásy), draslík, měď a železo. TIP! Zkuste recept na špenátový krém ozvláštnit škvarky, dodají mu šmrnc.
V hrnci rozehřejte máslo a přidejte najemno nasekanou cibuli a 2 rozmačkané stroužky česneku.
Nechte pomalu opéct cibulku a poté vše zalijte vývarem.
Přidejte špenát, prolisujte do polévky zbylý česnek, a poté ji osolte a opepřete.
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, poté je přidejte do polévky.
Vše vařte do změknutí brambor a poté rozmixujte dohladka.
Vejce vložte do hrnce s vodou a od chvíle, kdy se začne voda vařit, vařte vejce 8 minut. Poté je zchlaďte pod ledovou vodou a oloupejte.
Na pánev nasypte škvarky a nechte je prohřát.
Každou porci polévky podávejte s vejcem rozkrojeným na dvě poloviny a teplými škvarky.