Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Skvělou přílohou k dančí kýtě jsou brambory nebo čerstvě opečený chleba.
Dančí kýtu si omyjeme a odblaníme. Prošpikujeme ji slaninou a potřeme ji pastou z utřeného česneku se solí.
V kastrolu rozehřejeme sádlo a na něm ze všech stran opečeme dančí kýtu proto, aby se nám zatáhla a neunikla nám z ní při pečení žádná šťáva.
Maso si přendáme na pekáč, zalijeme sádlem, na kterém jsme ho opékali, a zasypeme pokrájenou cibulí na čtvrtky a novým kořením. Kýtu ještě podlijeme horkou vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 90 minut.