Recepty Hlavní jídla Špíz mix na grilu
Ingredience
200 g na plátky nakrájené anglické slaniny
200 g žampionů
2 kuřecí prsa
Marináda
2 lžíce medu
2 lžíce sušeného koriandru
1 lžička sušené pažitky
1/2 lžičky sušeného česneku
sůl
pepř
limetková šťáva
olivový olej
Postup přípravy
1
Kuřecí maso a houby očistíme. Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky.
2
V menší misce smícháme olej s medem, koriandrem, pažitkou česnekem a trochou limetkového šťávy. Marinádu ochutíme solí a pepřem.
3
Do marinády dáme uležet kuřecí maso na minimálně 3 hodiny. Naložené maso necháme okapat a každý kousek kuřecího masa obalíme ve slanině a napíchneme na špejli.
4
Kuřecí maso napichujeme střídavě s houbami obalenými ve slanině.
5
Hotové špízy dáme grilovat, grilujeme 10 až 12 minut a během grilování je potíráme marinádou.
6
TIP: K hotovým špízům zvolte vhodnou přílohu. Například zeleninový salát.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept