Recepty Hlavní jídla S masem Špíz s bramborami, cibulí a slaninou

Ingredience

12 raných brambor (12 až 15)
200 g anglické slaniny
1 svazek jarní cibule
sůl
mletý černý pepř

Popis

Tip: Podávejte s hlávkovým salátem, tatarskou omáčkou či zakysanou smetanou.

Postup přípravy

1

Brambory omyjte a alespoň 5 až 10 minut předvařte.

2

Pak brambory nakrájejte na plátky či půlky, podle velikosti.

3

Anglickou slaninu nakrájejte na kostky.

4

Cibuli zbavte kořínků a nakrájejte ji asi na šesticentimetrové špalíčky.

5

Brambory, slaninu a cibuli střídavě napichujte na špíz.

6

Špízy ogrilujte, případně zapečte v troubě (asi 10 až 15 minut na program gril).

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3