Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Asi 50 ml vody lehce ohřejeme, aby byla vlažná a smícháme s droždím a cukrem. Dobře promícháme a kvásek odložíme na teplé místo.
Mouku smícháme se solí, zbytkem vody a olivovým olejem. Přidáme kvásek a vypracujeme těsto.
Těsto dáme na hodinu a půl kynout na teplé místo. Jakmile vykyne rozdělíme jej na dvě části a vytvarujeme z těsta srdíčko.
Na pánev nalijeme trochu olivového oleje a přidáme drcený česnek a jen lehce a rychle opražíme. Přidáme pyré a podle chuti ochutíme cukrem, bazalkou, pepřem a solí.
Rajčatovou směs natřeme na těsto a poklademe ji plátky mozzarely. Pizzu dáme péct na 220 °C asi na 10 až 15 minut. Ještě teplou pizzu posypeme nakrájenou čerstvou bazalkou.