Recepty Hlavní jídla Srdíčková pizza s mozzarelou a rajčaty
Ingredience
Na těsto
350 g hladké mouky
¼ kostky droždí
lžička soli
půl lžičky cukru
lžíce olivového oleje
250 ml vody
Náplň
rajčatové pyré
1 stroužek česneku
cukr
sůl
200 g mozzarely
bazalka
Postup přípravy
1
Asi 50 ml vody lehce ohřejeme, aby byla vlažná a smícháme s droždím a cukrem. Dobře promícháme a kvásek odložíme na teplé místo.
2
Mouku smícháme se solí, zbytkem vody a olivovým olejem. Přidáme kvásek a vypracujeme těsto.
3
Těsto dáme na hodinu a půl kynout na teplé místo. Jakmile vykyne rozdělíme jej na dvě části a vytvarujeme z těsta srdíčko.
4
Na pánev nalijeme trochu olivového oleje a přidáme drcený česnek a jen lehce a rychle opražíme. Přidáme pyré a podle chuti ochutíme cukrem, bazalkou, pepřem a solí.
5
Rajčatovou směs natřeme na těsto a poklademe ji plátky mozzarely. Pizzu dáme péct na 220 °C asi na 10 až 15 minut. Ještě teplou pizzu posypeme nakrájenou čerstvou bazalkou.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept