Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Srdíčková pizza s rajčaty, mozzarellou a oreganem pro malé i velké
Ingredience
Na těsto
500 g hladké mouky
15 g droždí
15 g medu
15 g soli
320 ml vlažné vody
olivový olej
Náplň
4 rajčata
2 mozzarelly
oregano
Postup přípravy
1
V 100 ml vody necháme rozpustit med a droždí. Na pracovní desku vysypeme mouku, veprostřed uděláme důlek a do něj dáme sůl a rozpuštěné droždí a med ve vodě.
2
Postupně přiléváme vodu podle savosti mouky. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut vykynout na teplém místě.
3
Po vykynutí těsto rozdělíme na tři díly. Ty rozválíme na šířku dle svého uvážení a pomocí nože vykrojíme srdíčko.
4
Na těsto naneseme pokrájená rajčata a mozzarellu. Zasypeme oreganem
5
Troubu rozpálíme na 220 °C. Plech potřeme olivovým olejem a naneseme na ně pizzy. Pečeme 10 minut.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8