Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Do polévky těsně před servírováním můžeme přidat na másle opražené kousky housky.
Cibule si rozkrojíme i se slupkou vejpůl, kořenovou zeleninu si očistíme a v případě potřeby překrojíme. Vše dáme do hrnce s 3 litry vody, přidáme kapří hlavu zbavenou očí, odřezek, koření a vaříme 30 minut doměkka.
Po uplynulé době scedíme vývar a ponecháme si jen kapří hlavu s odřezkem a kořenovou zeleninu. Tu nastrouháme na hrubším struhadle. Z kapří hlavy a odřezku obereme maso a i se zeleninou vrátíme do polévky. Ještě 10 minut povaříme, osolíme a můžeme podávat.