Recepty Hlavní jídla S masem Šťavnatá kachna s medem a zázvorem

Ingredience

1 celá kachna
4 lžíce medu (tekutého)
4 lžičky sójové omáčky
1 lžička mletého zázvoru
200 ml bílého vína
celý kmín
sůl

Popis

TIP: Připravte si ke kachně bramborové knedlíky a zelí. 

Postup přípravy

1

Začneme s přípravou jednoduché medové směsi. V misce smícháme med, sojovou omáčku, strouhaný zázvor a bílé víno.

2

Kachnu důkladně osolíme a posypeme kmínem ze všech stran. Nevynecháme ani vnitřek kachny. Připravenou směsí kachnu potřeme. Nachystáme si potravinový sáček, kam kachnu vložíme a ještě polijeme zbytkem směsi. Sáček uzavřeme a maso necháme 3 hodiny nakládat.

3

Základem úspěchu je pozvolné pečení. Do pekáče vložíme kachnu, zakryjeme ji víkem a dáme péct do vyhřáté trouby na 120 °C. Pečeme ji 4 hodiny. Během pečení není třeba kachnu hlídat.

4

Po 4 hodinách pečení víko odděláme, teplotu trouby zvýšíme na 200 °C a ještě 30 minut pečeme dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3