Recepty Hlavní jídla S masem Šťavnatá roláda z mletého masa plněná houbami a mrkví

Ingredience

100 g vepřového bůčku (mletého, uzeného)
400 g mletého masa míchaného (směs hovězího a vepřového)
1 vejce
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mleté papriky
1 lžička houbového koření
2 mrkve
200 g žampionů
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce másla
1 lžíce slunečnicového oleje
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Obě mletá masa spojíme. Přidáme vejce, koření, špetku soli a trochu pepře. Důkladně vypracujeme masovou směs.

2

Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Ty krátce orestujeme na lžíci másla a necháme vychladnout. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké hranolky.

3

Rozvineme si alobal. Ten potřeme olejem a rozválíme na něj do čtverce mleté maso. Potřeme ho hořčicí a vyskládáme na něj mrkev a žampiony.

4

Maso zavineme opatrně v roládu. Pomůžeme si alobalem a vložíme do pekáče. Podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 90 minut. Občas podlijeme šťávou či přilijeme trochu vody.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3