Recepty Hlavní jídla S masem Šťavnaté vepřové kostky s dušenou zeleninou

Ingredience

800 g vepřové kýty
¼ celeru
2 mrkve
1 hrst mraženého zeleného hrášku
4 stroužky česneku
400 g brambor
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Nevíte si rady s přílohou, když brambory jsou již součástí ragú? Podávejte ho s chlebem, který můžete namáčet do omáčky tak, aby ani troška nepřišla nazmar.

Postup přípravy

1

Maso nakrájíme na kostky a opečeme ho na rozpáleném oleji ze všech stran. Zaprášíme moukou a ještě chvíli restujeme.

2

Utřeme si česnek se solí a přidáme společně s pepřem k masu. Vše podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou 60 minut doměkka.

3

Celer a mrkev oloupeme, očistíme a pokrájíme na kousky. Zeleninu včetně hrášku vložíme do osolené vody a povaříme deset minut.

4

Zatím si oloupeme brambory, které rozkrájíme na čtvrtky. K masu po uplynulé době vaření přidáme zeleninu včetně brambor a vše společně dusíme ještě 30 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3