Recepty Hlavní jídla S masem Šťavnatý dvojitý hamburger na grilu se zeleninovými hranolky

Ingredience

2 ks housky na hamburger
4 ks hovězího bifteku na hamburger
2 rajčata
4 listy římského salátu (nebo hlávkového)
2 červené cibule
2 plátky sýra gouda
4 lžíce kečupu
2 kyselé okurky
Hořčicovo-medový dip:
3 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce medu
3 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce čerstvé petrželky
sůl
mletý černý pepř
Hranolky:
4 mrkve
2 kořenové petržele
1 lžička soli (himalájské)
1 lžička sušeného oregana
1 lžička čerstvého rozmarýnu
2 lžíce olivového oleje
½ lžičky drceného chilli

Postup přípravy

1

Na menší kousky nakrájenou mrkev a petržel pokapejte olejem, posypte plátky chilli a kořením. Grilujte zhruba 30 minut.

2

Housky na hamburger ohřejte na grilovacím roštu. Okurky nakrájejte na tenké plátky, červenou cibuli na kolečka a rajčata na silné plátky. Hořčici smíchejte s medem, jogurtem a kořením.

3

Hotové hovězí burgery grilujte 5 minut z každé strany.

4

Suroviny poskládejte na opečenou housku a polijte hořčicovým dipem. Podávejte se zeleninovými hranolky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept