Recepty Hlavní jídla S masem Steak ze svíčkové se smetanovou omáčkou ze žampiónů

Ingredience

600 g hovězí svíčkové
sůl
mletý černý pepř
slunečnicový olej
Smetanová omáčka
1 šalotka
70 g másla
100 g žampionů
40 ml smetany na vaření
sůl

Popis

TIP: Ke steakům z hovězí svíčkové se skvěle hodí opečené brambory.

Postup přípravy

1

Svíčkovou nakrájíme na špalíčky silné 5 cm. Maso osolíme a opepříme. Rozpálíme si grilovací pánev, potřeme ji olejem a steaky na ní zprudka opečeme z každé strany 1 minutu. Pokud chceme steak více propečený, opékáme maso z každé strany 3 minuty.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo. Na něm osmahneme pokrájenou šalotku a očištěné žampióny, pokrájené na plátky. Orestované houby zalijeme smetanou a chvíli prohřejeme. Omáčku ještě chvíli prohřejeme a nakonec dosolíme.

3

Steaky podáváme polité smetanovou omáčkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3