Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Ke steakům z hovězí svíčkové se skvěle hodí opečené brambory.
Svíčkovou nakrájíme na špalíčky silné 5 cm. Maso osolíme a opepříme. Rozpálíme si grilovací pánev, potřeme ji olejem a steaky na ní zprudka opečeme z každé strany 1 minutu. Pokud chceme steak více propečený, opékáme maso z každé strany 3 minuty.
Na pánvi rozehřejeme máslo. Na něm osmahneme pokrájenou šalotku a očištěné žampióny, pokrájené na plátky. Orestované houby zalijeme smetanou a chvíli prohřejeme. Omáčku ještě chvíli prohřejeme a nakonec dosolíme.
Steaky podáváme polité smetanovou omáčkou.