Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Štrúdl na slano se sýrem a špenátem

Ingredience

Těsto
130 g hladké mouky
60 ml vody
2 lžíce olivového oleje
1 citron (lžička šťávy)
½ lžičky soli
1 vejce (jen žloutek na pomazání)
1 lžíce sezamu
Špenátová náplň
200 g čerstvých špenátových listů
200 g sýra gouda (se sníženým obsahem laktózy)
2 stroužky česneku
1 špetka muškátového oříšku
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Mouku prosejeme a smícháme se solí, citronovou šťávou, olivovým olejem a vodou. Vypracujme hladké těsto, které necháme na 20 minut odpočinout.

2

Mezitím si nastrouháme sýr na hrubo a oloupeme česnek. Česnek nakrájíme na drobno.

3

Odpočaté těsto vyválíme na pomoučené ploše a poklademe na něj špenát. Vše posypeme sýrem, osolíme, opepříme a ochutíme česnekem i muškátovým oříškem.

4

Závin opatrně zabalíme, potřeme žloutkem a posypme sezamovým semínkem.

5

Závin pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3