Recepty Dezerty Štrúdl s karamelizovanými jablky

Ingredience

listové těsto (chlazené, rozválené)
3 jablka
2 lžíce rozinek
rum
vanilkový cukr
mletá skořice
vejce
třtinový cukr
máslo

Postup přípravy

1

Rozinky dáme do skleničky a zalijeme rumem. Necháme louhovat alespoň 30 minut.

2

Těsto na pečicím papíru dáme na plech, na ně nastrouháme dvě jablka, nasypeme rumové rozinky, můžeme dát i nadrobno nasekané ořechy, posypeme ½ pytlíčku vanilkového cukru a skořicí (tou nešetříme).

3

Zabalíme nebo přehneme (podle velikosti těsta a náplně), potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na 25 minut.

4

Poslední jablko oloupeme a nakrájíme na kostky. Na másle rozehřejeme lžíci třtinového cukru a vložíme jablíčka. Prohříváme je, aby se pěkně obalila v karamelu. Máme-li hrušky, přidáme i hrušky.

5

Servírujeme tak, že kousek štrúdlu ozdobíme šlehačkou, vedle dáme zkaramelizovaná jablka, šlehačku posypeme trochou skořice, a kdo si nemusí hlídat linii, klidně si na horká jablka dá kopeček vanilkové zmrzliny.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3