Recepty Polévky Studená polévka z červené řepy s fetou

Ingredience

500g červené řepy

500g loupaných rajčat

1 stroužek česneku

1 menší cibule

2 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje

500 ml silného vývaru

sůl, pepř

125 g sýru feta

Postup přípravy

1

Do pekáčku nebo hrnce vhodného do trouby vložte rajčata překrájená napůl. Přidejte k nim prolisovaný česnek a pokapejte je polovinou oleje.

2

Rajčata vložte do trouby a pečte na 190°C, dokud nezměknou a nezačnou se rozpadat. Pak je přeceďte a zbavte směs jadýrek a slupek.

3

Na zbývajícím oleji orestujte cibuli, pak k ní přidejte řepu, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Okořeňte dle chuti a vařte, dokud řepa lehce nezměkne.

4

Poté odstavte z plotny, přimíchejte rajčatové pyré a rozmixujte dohladka.

5

Nechte vychladit v lednici a před podáváním do talíře rozdrobte fetu.

6

Ozvláštnit můžete třeba snítkou kopru.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4