Recepty Polévky Studené zeleninové gazpacho

Ingredience

500 g rajčat (masitých)
3 čerstvé červené papriky
1 cuketa (menší)
4 stroužky česneku
3 šalotky
3 lžíce olivového oleje (+ další na zakapání polévky)
100 ml suchého červeného vína
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce worcestrové omáčky
500 ml zeleninového bujónu (vychlazeného)
2 bagety (na krutony nebo toastový chléb)
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Očištěnou a na menší kousky nakrájenou zeleninu vložte do hrnce.

2

Přidejte nasekaný česnek a šalotku.

3

Přimíchejte olivový olej, víno, vinný ocet a worcestrovou omáčku.

4

Nakonec přilijte vývar a vše rozmixujte. Dochuťte solí a pepřem.

5

Polévku ozdobte nasucho orestovanými krutony a zakapejte olivovým olejem. Podávejte ji vychlazenou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3