Ingredience

500 g hovězího masa

2 střední mrkve

2 řapíky celeru

3 kořenové petržele

120 g rajčatového protlaku

1 cibule

2 stroužky česneku

1 dl červeného vína

2 lžíce olivového oleje

sůl

pepř

1 l vody

Popis

TIP: Sugo Bolognese servírujeme s těstovinami.

Postup přípravy

1

Cibuli pokrájíme nadrobno a česnek na kolečka. Ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na proužky.

2

V hrnci rozehřejeme olivový olej. Na něm osmahneme nejdříve cibuli, poté celer, mrkev a petržel. Přidáme česnek, maso a mícháme, dokud se nám nerozdělí na hrudky.

3

Do hrnce přilijeme červené víno a mícháme, dokud se nám neodpaří alkohol. Poté přidáme protlak rozmíchaný v 1 l vody, osolíme a opepříme a na mírném plameni vaříme dvě hodiny, aby měla omáčka intenzivní chuť. Nakonec dochutíme muškátovým oříškem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4