Sváteční hrachová polévka

Ingredience

200 g žlutého hrášku (loupaného)
1 l zeleninového bujónu
2 stroužky česneku
200 ml smetany na vaření
sůl
mletý černý pepř
majoránka

Popis

TIP 1: K hrachové polévce se skvěle hodí krutony z housky nebo z toustového chleba.

TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Hrách si propláchneme a zalijeme studenou vodou. Necháme ho v ní namočený přes noc.

2

V téže vodě ho vaříme asi 15 minut doměkka. Potom hrách rozmixujeme a vrátíme na plotnu, kde ho ještě zalijeme vývarem.

3

Polévku necháme projít varem a přilijeme smetanu. Přidáme rozetřený česnek, majoránku, sůl a pepř. Ještě chvilku provaříme a můžeme servírovat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3