Sváteční paštika z kachních jater s brusinkovým želé

Ingredience

500 g kachních jater

200 g mletého vepřového masa

1 dcl bílého vína

0,5 dcl smetany

1/2 lžičky tymiánu

1/2 lžičky mletého pepře

1 lžička soli

2 stroužky česneku

2 cibule

10 dkg rozpuštěného másla + máslo na smažení

200 g sterilovaných brusinek

1 balení plátkové želatiny

Postup přípravy

1

Kachní játra nasekáme nadrobno. Cibuli pokrájíme na malé kousky a necháme zesklovatět na másle. Přidáme mleté vepřové maso, kachní játra, utřené stroužky česneku, tymián a bílé víno. Dusíme pod pokličkou 20 minut.

2

Směs rozmixujeme dohladka a zjemníme smetanou a rozpuštěným máslem. Osolíme a opepříme.

3

Želatinu připravíme dle návodu na obalu. Smícháme ji s brusinkovým kompotem.

4

Paštiku vlijeme do formy, na vrch rozetřeme želatinu a necháme ztuhnout v chladu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4