Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Pekáč není třeba vymazat tukem, kachna je dost tučná a během pečení pouští sádlo.
TIP 2: Ještě křupavější kůrčičku získáte, když kůži během pečení bez poklice párkrát propíchnete.
Připravíme si kachnu, kterou očistíme, ochutíme solí, pepřem a kmínem. Jablka oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme je na větší kousky a společně se skořicí i badyánem vložíme do dutiny.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Připravíme si pekáč a kachnu do něj položíme prsní částí dolů. Pekáč přiklopíme pokličkou a kachnu pečeme 90 minut.
Během pečení kachny si připravíme bramborové knedlíky. Brambory uvaříme ve vroucí vodě do měkka, necháme je vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno.
V misce smícháme brambory s moukou, špetkou soli a vejcem. Ze vzniklého těsta vytvoříme dva bramborové knedlíky.
Knedlíky vaříme 10 minut ve vroucí osolené vodě z každé strany. Jakmile jsou hotové, propíchneme je a necháme vychladnout.
Po 90 minutách pečení kachny odklopíme poklici, kachnu otočíme a pečeme další hodinu.
Ke kachně patří bílé zelí. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na rozpáleném oleji. Přidáme zelí a zamícháme. Zelí krátce dusíme, asi 5 až 10 minut. Podle chuti ho ochutíme octem, cukrem, solí, kmínem a pepřem. V troše vody rozmícháme mouku a zelí zahustíme.
Všechny tři cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli osmažíme na rozpálené pánvi dozlatova. Hotovou kachnu podáváme se zelím, bramborovým knedlíkem a cibulkou.