Švestková povidla bez přidaného cukru

Ingredience

2 kg švestek
1 špetka mořské soli
200 g rozinek

Postup přípravy

1

Švestky pečlivě přebereme a vybereme opravdu kvalitní zralé kousky, které jsou pěkně sladké.

2

Švestky očistíme, umyjeme vodou a necháme okapat. Švestky rozkrojíme a zbavíme pecek. Nakrájíme je na větší kousky.

3

Švestky dáme do hrnce a vaříme bez vody na mírném plameni. Přidáme špetku soli a vaříme 30 minut.

4

Směs ochutnáme. Pokud jsme vybrali opravdu sladké ovoce, bude směs chutná.

5

V případě, že nejsme s chutí spokojeni, přidáme rozinky a vaříme dalších 15 minut.

6

Hotové ovoce rozmixujeme tyčovým mixérem a naplníme do vyhřátých sklenic. Sklenice uzavřeme a obrátíme víkem dolů.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3