Recepty Dezerty Nepečené Švestková povidla podle babiččina receptu

Ingredience

1 kg švestek

500 g cukru

Popis

TIP: Povidla si můžete vychutnat hned druhý den, ale vydrží vám klidně i celý rok.

Postup přípravy

1

Švestky pokrájíme a zasypeme cukrem. Přiklopíme je pokličkou a necháme je takto nejlépe 24 hodin odležet.

2

Po uběhnuté době je přesypeme do hrnce a zprudka povaříme 60 minut. Dalších 60 minut je necháme jen tak mírně probublávat.

3

Poté povidla přelijeme do čistých zavařovacích sklenic a pořádně utáhneme víčko.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4