Recepty Dezerty Pečené Švestkový hňup

Ingredience

Na těsto:

1 kg brambor (nastrouhaných na jemno)

1 špetka soli

2 vejce

hladká mouka (děláme od oka, těsto musí být hustější)

Na dohotovení:

2 kg ovoce (švestky, ryngle, meruňky, jahody)

sádlo

cukr moučka (podle chuti)

zakysaná smetana (nebo tvaroh)

Postup přípravy

1

Ze všech surovin vypracujeme těsto, konzistencí asi jako na halušky. Mezitím si připravíme ovoce, které nakrájíme na měsíčky. Plech vymažeme dostatečně sádlem a natřeme tenkou vrstvu těsta (maximálně do výšky 0,5 cm). Poklademe ovoce vedle sebe a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C na spodku trouby. Ovoce by seshora mělo krásně změknout a zespoda by se bramborové těsto mělo trochu připéct. Hňup se jí horký, potřený zakysanou smetanou a posypaný cukrem. Naši předkové si místo smetany dávali tvaroh. Je to neuvěřitelná pochoutka a takový lehký letní hřích. Dobrou chuť.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 27. 5. od 8:00 do 2. 6. 2020 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2020/13_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8