Recepty Dezerty Nepečené Svěží citronová marmeláda

Ingredience

1 kg citronu
2 kg krupicového cukru

Postup přípravy

1

Nejdříve citrony důkladně omyjeme a zbavíme tzv. ,,bubáků”. Dáme je do velkého hrnce, zalijeme 2,5 l vody a přivedeme k varu. Pod poklicí je vaříme 2,5 hodiny.

2

Když citrony vychladnout, vyjmeme je z hrnce a odměříme 1,5 l vody, ve které se vařily.

3

Citrony nakrájíme na kousky. Jak budou velké, záleží jen na vás. Vložíme je zpátky do hrnce. Přisypeme cukr a zprudka vaříme dalších 25 minut.

4

Poté ubereme trošku marmelády lžičkou a zkusíme ji dát na talířek, zda nám ztuhne. Pokud ne, vaříme ještě pár minut.

5

Marmeládu necháme 15 minut vychladnout. Poté ji přendáme do čistých a suchých sklenic. Ty uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3