Recepty Polévky Svěží krém z jedlých kaštanů

Ingredience

200 g jedlých kaštanů
40 g másla
50 g řapíkatého celeru
1 kořen zázvoru (1 cm dlouhý kousek)
1 l kuřecího bujónu
50 ml smetany na vaření
sůl
mletý černý pepř
1 cibule
Na ozdobu
jedlé kaštany (opečené)
čerstvý tymián
krutony

Popis

TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Kaštany nařízneme do kříže, aby se nám později lépe loupaly. Troubu předehřejeme na 220 °C. Pečeme je 20 minut. Poté je oloupeme.

2

V hrnci rozehřejeme máslo. Necháme na něm zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli. Přihodíme pokrájený zázvor a celer, kaštany a dvě minuty opékáme, Potom zalijeme vývarem. Vaříme 30 minut.

3

Polévku rozmixujeme, osolíme a opepříme a zjemníme smetanou. Podáváme s krutony. Ozdobíme kousky kaštanů a bylinkami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3