Recepty Dezerty Pečené Svěží nektarinkové koláčky

Ingredience

1 balení listového těsta
1 vejce
1 lžíce krystalového cukru
250 g mascarpone (pokojové teploty)
60 g moučkového cukru
1 citron (kůra z půlky)
1 balení smetany ke šlehání
3 nektarinky (čerstvé)
3 lžíce javorového sirupu (nemusí být)

Postup přípravy

1

Troubu předehřejeme na 200 °C a plech na pečení vyložíme pečicím papírem.

2

Těsto rozválíme, nakrájíme na 4 stejně velké čtverce a s dostatečnými rozestupy uložíme na plech.

3

Do každého čtverce asi 1,5 cm od okraje nařízneme menší čtverec. Ten vidličkou zatlačíme dolů. Vytvoří se tak prostor na náplň, aby nevytekla.

4

Rozšlehaným vejcem potřeme okraje a posypeme krystalovým cukrem.

5

Pečeme asi 15 minut, nebo dozlatova. Vyjmeme z trouby a střed ještě jednou jemně zatlačíme lžičkou. Necháme vychladnout.

6

Mascarpone, moučkový cukr a citronovou kůru utřeme dohladka.

7

Vyšleháme šlehačku a jemně spojíme s mascarpone.

8

Nektarinky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.

9

Na zcela vychladlé pečivo natřeme náplň, na ni naskládáme plátky nektarinek, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3