Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Hovězí maso pečlivě očistíme. Na rozpálené pánvi s olejem maso zprudka ze všech stran osmažíme a z pánve vyndáme.
Mrkve, celer, petržel i cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na zbylém tuku v pánvi, kde jsme smažili maso, osmažíme také zeleninu dozlatova.
Troubu předehřejeme na 160 °C. Osmaženou zeleninu i s tukem nalijeme do pekáče, na zeleninu poklademe maso a vše podlijeme vývarem.
Vývar ochutíme novým kořením, jalovcem, tymiánem, pepřem a bobkovým listem. Maso dáme péct do vyhřáté trouby, dusíme asi dvě hodiny a podle potřeby podléváme vývarem.
Jakmile je maso měkké, necháme vydusit šťávu na tuk. Vezmeme si trochu ze zbylého vývaru a rozmícháme v něm hladkou mouku.
Pekáč vyndáme z trouby, maso přendáme na talířek. Z omáčky vyndáme kuličky pepře, nového koření, jalovce a bobkové listy. Vezmeme tyčový mixér a zeleninu rozmixujeme dohladka.
Do omáčky nalijeme zbytek vývaru, smetanu a zahustíme ji. Omáčku ochutíme hořčicí a podle potřeby přidáme šťávu z jednoho citronu, cukr a sůl. Maso vrátíme zpět do pekáče a dáme péct do trouby, aby se omáčka zahustila.
Hotové maso nakrájíme na plátky. Na talíř nalijeme omáčku, přidáme maso a houskové knedlíky.
Citron nakrájíme na plátky, které poklademe na omáčku. Plátek citronu ozdobíme brusinkovým kompotem.