Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Svíčkovou necháme odstát asi hodinu při pokojové teplotě. Troubu vyhřejeme na 240°C.
Svíčkovou odblaníme, omyjeme, jemně potřeme olejem a obalíme v koření.
Na pánev dáme olej a svíčkovou prudce opečeme ze všech stran. Dáme na plech a pečeme asi 25 minut. Upečenou svíčkovou přesuneme na prkýnko a necháme odpočívat 10 - 15 minut.
Listy z větvičky tymiánu nadrobno nasekáme a připravíme si omáčku.
Máslo rozpustíme na pánvi a na něm opečeme nadrobno nakrájenou šalotku dozlatova.
Pánev odtáhneme z ohně, nalijeme do ní koňak. Vrátíme na oheň a přivedeme k varu. Povaříme 1 - 2 minuty.
Smetanu a dijonskou hořčici smícháme, přilijeme do koňaku a vaříme asi 5 minut. Přidáme parmezán a rozpustíme ho za stálého míchání. Odstavíme.
Přidáme listy tymiánu, 1 čajovou lžičku koňaku, sůl a pepř podle chuti. Maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme omáčkou. Podáváme se zelenými fazolkami nebo vařeným chřestem.