Recepty Hlavní jídla S masem Svíčková s koňakovou omáčkou

Ingredience

2 kg hovězí svíčkové
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl
grilovací koření
Na omáčku
2 lžíce másla
2 šalotky
100 ml koňaku (z toho odebereme 1 čajovou lžičku bokem)
300 ml smetany na vaření
2 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce strouhaného parmazánu
tymián (větvička)
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Svíčkovou necháme odstát asi hodinu při pokojové teplotě. Troubu vyhřejeme na 240°C.

2

Svíčkovou odblaníme, omyjeme, jemně potřeme olejem a obalíme v koření.

3

Na pánev dáme olej a svíčkovou prudce opečeme ze všech stran. Dáme na plech a pečeme asi 25 minut. Upečenou svíčkovou přesuneme na prkýnko a necháme odpočívat 10 - 15 minut.

4

Listy z větvičky tymiánu nadrobno nasekáme a připravíme si omáčku.

5

Máslo rozpustíme na pánvi a na něm opečeme nadrobno nakrájenou šalotku dozlatova.

6

Pánev odtáhneme z ohně, nalijeme do ní koňak. Vrátíme na oheň a přivedeme k varu. Povaříme 1 - 2 minuty.

7

Smetanu a dijonskou hořčici smícháme, přilijeme do koňaku a vaříme asi 5 minut. Přidáme parmezán a rozpustíme ho za stálého míchání. Odstavíme.

8

Přidáme listy tymiánu, 1 čajovou lžičku koňaku, sůl a pepř podle chuti. Maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme omáčkou. Podáváme se zelenými fazolkami nebo vařeným chřestem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3