Recepty Hlavní jídla S masem Svíčková s koňakovou omáčkou
Ingredience
2 kg hovězí svíčková
2 lžíce oleje
sůl
koření (Tesco Finest Meat Mix)
Na omáčku
2 lžíce másla
2 menší šalotky
100 mililitrů koňak (z toho odebereme 1 čajovou lžičku bokem)
300 mililitrů smetany na vaření
2 pl dijonské horčice
3 pl nastrouhaného parmazánu
tymián (větvička)
sůl
mletý pepř
Postup přípravy
 alt=
1
Svíčkovou necháme odstát asi hodinu při pokojové teplotě. Troubu vyhřejeme na 240°C.
 alt=
2
Svíčkovou odblaníme, omyjeme, jemně potřeme olejem a obalíme v koření.
 alt=
3
Na pánev dáme olej a svíčkovou prudce opečeme ze všech stran. Dáme na plech a pečeme asi 25 minut. Upečenou svíčkovou přesuneme na prkýnko a necháme odpočívat 10 - 15 minut.
 alt=
4
Listy z větvičky tymiánu nadrobno nasekáme a připravíme si omáčku.
 alt=
5
Máslo rozpustíme na pánvi a na něm opečeme nadrobno nakrájenou šalotku dozlatova.
 alt=
6
Pánev odtáhneme z ohně, nalijeme do ní koňak. Vrátíme na oheň a přivedeme k varu. Povaříme 1 - 2 minuty.
 alt=
7
Smetanu a dijonskou hořčici smícháme, přilijeme do koňaku a vaříme asi 5 minut. Přidáme parmezán a rozpustíme ho za stálého míchání. Odstavíme.
 alt=
8
Přidáme listy tymiánu, 1 čajovou lžičku koňaku, sůl a pepř podle chuti. Maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme omáčkou. Podáváme se zelenými fazolkami nebo vařeným chřestem.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 19. 6. od 8:00 do 25. 6. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/17_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4