Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
V hrnci si rozpálíme lžíci oleje. Přidáme očištěnou a najemno nasekanou cibuli a mrkev a orestujeme je na mírném ohni, dokud nezměknou a trochu nezhnědnou. Přidáme prolisovaný česnek, špetku soli a tymián a restujeme ještě 1 minutu. Přidáme vývar, víno a hřebíčky a dusíme na středně silném ohni, dokud se nezredukuje na polovinu. Přecedíme a odložíme stranou.
Na velké pánvi rozpálíme zbylý olej na vysokou teplotu. Hovězí maso ze všech stran osolíme a opepříme. Položíme ho na pánev a restujeme asi minutu z každé strany, aby se zatáhlo. Maso přendáme na desku a každý kus zabalíme do kapustového listu. V případě potřeby svážeme kuchyňským provázkem, aby všechno drželo na svém místě.
Obalené maso vložíme do zapékací mísy a navrchu ho polijeme vinnou omáčkou. Pečeme ho 25–30 minut nebo tak dlouho, dokud teploměr na maso vložený do středu neukáže 55– 57 °C.
Připravíme si pilaf. Do hrnce nalijeme 3 hrnečky vody, přisypeme sůl a přivedeme k varu. Potom přidáme mix divoké rýže, přiklopíme a snížíme teplotu. Vaříme asi 40–45 minut nebo do chvíle, až se voda vstřebá a rýže bude měkká. Rýži necháme trochu vychladnout a potom ji smícháme se sušenými brusinkami, nakrájenými pekanovými ořechy, sušenou šalvějí, petrželovou natí a promícháme, aby se suroviny spojily.
Podáváme s hovězím masem.