Recepty Hlavní jídla Těstoviny Tagliatelle aglio olio e peperoncino

Ingredience

250 g tagliatelle
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
extra panenský olivový olej
čerstvá petrželka
parmazán
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Použijte čerstvé tagliatelle, jejichž chuť si vychutnáte ještě lépe, než u sušených těstovin.

Postup přípravy

1

Vroucí vodu na těstoviny důkladně osolíme, přidáme čerstvé tagliatelle a vaříme dle návodu.

2

2 stroužky česneku oloupeme, odstraníme klíčky a nakrájíme. Chilli papričku nasekáme na tenké proužky, petrželkovou nať přesekáme na drobno.

3

Na pánev nalijeme olivový olej, přidáme nakrájený česnek a krátce orestujeme. Vmícháme chilli papričku a opět chvíli restujeme.

4

Uvařené tagliatelle přidáme do pánve a promícháme se základem. Vše zasypeme petrželkou a opepříme.

5

Tagliatelle servírujeme na talíř, pokapeme olivovým olejem a posypeme petrželkou.

6

Pomocí škrabky vytvoříme parmazánové plátky, přidáme na těstoviny a podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3