Recepty Hlavní jídla Těstoviny Tagliatelle aglio olio e peperoncino
Ingredience
250 g čerstvých těstovin tagliatelle
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
extra panenský olivový olej
čerstvá petrželová nať
parmazán
sůl
pepř
Popis

TIP: Použijte čerstvé tagliatelle, jejichž chuť si vychutnáte ještě lépe, než u sušených těstovin.

Postup přípravy
1
Vroucí vodu na těstoviny důkladně osolíme, přidáme čerstvé tagliatelle a vaříme dle návodu.
2
2 stroužky česneku oloupeme, odstraníme klíčky a nakrájíme. Chilli papričku nasekáme na tenké proužky, petrželkovou nať přesekáme na drobno.
3
Na pánev nalijeme olivový olej, přidáme nakrájený česnek a krátce orestujeme. Vmícháme chilli papričku a opět chvíli restujeme.
4
Uvařené tagliatelle přidáme do pánve a promícháme se základem. Vše zasypeme petrželkou a opepříme.
5
Tagliatelle servírujeme na talíř, pokapeme olivovým olejem a posypeme petrželkou.
6
Pomocí škrabky vytvoříme parmazánové plátky, přidáme na těstoviny a podáváme.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4