Recepty Hlavní jídla Těstoviny Tagliatelle al prosciutto (čerstvé tagliatelle s prosciuttem)

Ingredience

250 g tagliatelle (čerstvé)
čerstvá petrželka (pár lístků, hladkolisté)
50 g Italiano Prosciutto Crudo
½ červené cibule (malé)
1 kostka másla (malá cca 3 cm)
1 hrst strouhaného parmazánu (tvrdého sýru)
mletý černý pepř
mořská sůl (hrubá)

Postup přípravy

1

Máslo dáme rozpustit na pánev a přidáme na drobno nakrájenou cibulku.

2

Osmahneme ji dozlatova a přidáme prosciutto nakrájené na drobné kousky.

3

Nesmažíme ho příliš dlouho, aby nezvtrdlo a nedostalo příliš slanou chuť. Časově stačí cca 1 minuta.

4

Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny, osolíme ji.

5

Do vroucí vody dáme vařit tagliatelle (čerstvé jsou hotové již za 2-3 minuty).

6

Hotové těstoviny scedíme a smícháme se směsí v pánci.

7

Opepříme větším množstvím pepře, přidáme petržel nakrájenou na drobno a zasypeme sýrem.

8

Všechno promícháme a podávejte ještě posypané sýrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3