Recepty Hlavní jídla Těstoviny Tagliatelle s restovanými houbami, parmazánem a čerstvou bazalkou

Ingredience

400 g hlívy ústřičné
320 g žampionů (hnědých)
400 g sušených hub
500 g tagliatelle
200 ml smetany na vaření
100 ml bílého vína
50 g strouhaného parmazánu
3 stroužky česneku
3 lžíce másla
1 cibule
½ lžičky sušeného oregana
1 špetka tymiánu
čerstvá bazalka (pár lístků)
olivový olej
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

Čerstvé houby pečlivě očistíme a nakrájíme na větší kousky. Sušené houby zalijeme trochou vody a necháme máčet.

2

Cibulku oloupeme a nakrájíme na drobno. Na pánev nalijeme trochu olivového oleje a rozpustíme máslo. Cibuli restujeme do hněda.

3

Česnek oloupeme, rozdrtíme a nakrájíme na drobno. Přidáme ho k již hotové cibulce a jen krátce osmažíme. Přidáme nakrájené houby a restujeme. Po chvilce smažení přidáme i přecezené houby, ale vodu z hub nevylévejte, budeme ji potřebovat.

4

Vše zalijeme vínem a také vodou ze sušených hub. Houby dusíme do měkka. Směs ochutíme oreganem, tymiánem, solí a pepřem.

5

Zatímco se nám vaří omáčka, uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.

6

Jakmile jsou houby měkké, vše zalijeme smetanou a ještě krátce dusíme.

7

Hotové těstoviny scedíme. Podáváme je s omáčkou, strouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3