Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejdříve si uvaříme tagliatelle - vhodíme do vroucí slané vody a vaříme dle návodu.
Nyní se vrhneme na lososa. Ačkoliv si myslím, že šupinky na Vánoce jsou hezký zvyk, u našeho lososa je nechceme, takže si ho očistíme – nožem jezdíme proti směru šupin.
Až je losos perfektně očištěný, rozpálíme pánev, kápneme trochu olivového oleje a vhodíme malý kousek másla – krásně to potom voní.
Nakrájíme si česnek na drobné proužky, přihodíme na pánev a ihned mírně stáhneme plamen, aby nám máslo společně s česnekem nezhnědlo.
Přidáme osoleného a opepřeného lososa a opékáme zhruba 4 minuty, pouze na straně kůže, neobracíme a poté přikryjeme pokličkou a necháme dusit, dokud losos není zcela hotový. Poté ho vyndáme a dáme stranou (ale tak, aby nevychladl).
Dále si scedíme tagliatelle a přidáme na pánev – na tu samou, kde byl losos. Promícháme je s olejem a česnekem, přidáme půl kelímku smetany a zvýšíme plamen (smetana se začne redukovat a to přesně chceme).
Teď přichází ta nejlepší část – bílé víno, postačí nám půl sklenky, zalijeme tím celou směs a dáme plamen naplno. Z vlastní zkušenosti doporučuji kvalitní víno, je to opravdu znát na chuti.
Na závěr přidáme čerstvý špenát na lososa a je hotovo. Můžeme servírovat!
A pro ještě lepší chuť přidáme nastrouhaný parmezán.