Recepty Hlavní jídla Ryby Taglietelle s lososem na bílém víně

Ingredience

těstovina tagliatelle
sůl
mletý černý pepř
lososové filety
olivový olej
máslo
česnek
smetana ke šlehání
1 dcl bílého vína
čerstvé špenátové listy
parmazán (dle chuti)

Postup přípravy

1

Nejdříve si uvaříme tagliatelle - vhodíme do vroucí slané vody a vaříme dle návodu.

2

Nyní se vrhneme na lososa. Ačkoliv si myslím, že šupinky na Vánoce jsou hezký zvyk, u našeho lososa je nechceme, takže si ho očistíme – nožem jezdíme proti směru šupin.

3

Až je losos perfektně očištěný, rozpálíme pánev, kápneme trochu olivového oleje a vhodíme malý kousek másla – krásně to potom voní.

4

Nakrájíme si česnek na drobné proužky, přihodíme na pánev a ihned mírně stáhneme plamen, aby nám máslo společně s česnekem nezhnědlo.

5

Přidáme osoleného a opepřeného lososa a opékáme zhruba 4 minuty, pouze na straně kůže, neobracíme a poté přikryjeme pokličkou a necháme dusit, dokud losos není zcela hotový. Poté ho vyndáme a dáme stranou (ale tak, aby nevychladl).

6

Dále si scedíme tagliatelle a přidáme na pánev – na tu samou, kde byl losos. Promícháme je s olejem a česnekem, přidáme půl kelímku smetany a zvýšíme plamen (smetana se začne redukovat a to přesně chceme).

7

Teď přichází ta nejlepší část – bílé víno, postačí nám půl sklenky, zalijeme tím celou směs a dáme plamen naplno. Z vlastní zkušenosti doporučuji kvalitní víno, je to opravdu znát na chuti.

8

Na závěr přidáme čerstvý špenát na lososa a je hotovo. Můžeme servírovat!

9

A pro ještě lepší chuť přidáme nastrouhaný parmezán.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3