Recepty Hlavní jídla S masem Tandoori kuřecí kousky na grilu

Ingredience

4 kuřecí prsa
2 kelímky bílého jogurtu
mletá kurkuma
čerstvý koriandr
olivový olej
1 kousek kořene zázvoru
1 citron
2 stroužky česneku
4 pita placky
sůl
mletý černý pepř
koření tandoori

Popis

TIP 1: Dáváte přes léto přednost odlehčeným receptům, které jsou rychle hotové a pochutná si na nich celá rodina? Pak vyzkoušejte grilovaného pstruha s rajčaty a pomeranči.

TIP 2: Připravte dětem hravý dezert, který jim vykouzlí úsměv na rtech. Mini zajíčky zvládnete připravit během půl hodiny a stačí vám na ně 6 ingrediencí.

Postup přípravy

1

Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky.

2

Jeden bílý jogurt smíchejte s kořením tandoori a přidejte trochu kurkumy, koriandru a olivového oleje.

3

Maso dejte do marinády a nechte ho přes noc naložené.

4

Z druhého jogurtu si připravte dip. Nastrouhejte zázvor a spolu s citronovou šťávou, prolisovaným česnekem a nasekaným koriandrem ho přidejte do jogurtu. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.

5

Maso pečte na rozpáleném grilu zhruba 7 minut.

6

Podávejte s nahřátými plackami a namáčejte do jogurtového dipu.

Věděli jste, že...?
Kuře tandoori můžete podávat také s rýží nebo lehkým zeleninovým salátem.

V Indii se do jogurtové marinády přidává ještě chilli. Pokud patříte mezi milovníky pálivého jídla, určitě tuto variantu vyzkoušejte.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3