Recepty Hlavní jídla Tandoori kuřecí kousky na grilu
Ingredience
4 kuřecí prsa
2 velké bílé jogurty
kurkuma
čerstvý koriandr
olivový olej
kousek zázvoru
1 citron
2 stroužky česneku
4 chlebové placky nebo chleby pita
sůl
pepř
směs koření tandori
Popis

TIP: Místo pity můžete podávat také s rýží a zeleninovým salátem.

Postup přípravy
1
Kuřecí maso nakrájejte na tenčí plátky, aby se do nich lépe dostala marináda.
2
Jeden bílý jogurt smíchejte s kořením či pastou tandori, přidejte trochu kurkumy.
3
Můžete přidat také trochu čerstvého koriandru, trochu olivového oleje.
4
Maso namočte do marinády a nechte nejméně přes noc marinovat.
5
Připravte dip z druhého bílého jogurtu, nastrouhaného zázvoru, citronové šťávy, nasekaného koriandru a prolisovaného česneku. Osolte a opepřete.
6
Maso v předstihu vyjměte z chladničky a pečte 7 až 8 minut na rozpáleném grilu. Aby bylo propečené a na povrchu zlatavé, až křupavé – ale ne suché.
7
Podávejte s nahřátými plackami a namáčejte do jogurtovo-bylinkového dipu.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
před 2 měsíci
10 min.
Nápoje
před 2 měsíci
10 min.
Nápoje