Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Máslo nakrájíme na plátky a necháme ho změknout. Změklé máslo vyšleháme do hladka s cukrem a žloutky.
Mouku prosejeme, smícháme s citronovou kůrou, solí a vmícháme žloutkovou směs. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 15 minut do ledničky.
Formičky vymažeme máslem a předehřejeme si troubu na 190 °C. Těsto rozdělíme na 18 částí. Každou část vyválíme na tenký plát a vytvarujeme do formiček. Těsto pěkně upravíme.
Formičky přikryjeme alobalem nebo papírem na pečení a do středu dáme pár fazolí. Pečeme 15 minut.
Mezitím nalijeme smetanu do hrnce a vaříme na mírnou teplotu. Jakmile bude smetana teplá, dáme do ní rozpustit med, kávu a máslo. Pro ještě lepší chuť vmícháme čokoládový likér.
Čokoládu nalámeme na menší kousky a vmícháme do teplé smetany. Smetanu odděláme z plotny a tyčovým mixérem vyšleháme. Hotový krém necháme vychladnout, ještě nám zhoustne.
Hotové tartaletky vyndáme z trouby a počkáme až vychladnou. Opatrně je vyklopíme z formičky, aby se nepolámaly.
Vychladlé tartaletky naplníme čokoládovým krémem pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku a ozdobíme hořkou čokoládou.