Recepty Dezerty Pečené Tartaletky s čokoládovou náplní

Ingredience

Na 18 tartaletek
280 g másla
340 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
6 vajec (jen žloutky)
1 citron (půl lžičky kůry)
1 špetka soli
máslo (na vymazání)
Čokoládová náplň
800 g smetany ke šlehání
400 g hořké čokolády
100 g másla
60 g medu
2 lžíce čokoládového likéru
1 lžička instantní kávy
Na ozdobu
200 g hořké čokolády (strouhané)

Postup přípravy

1

Máslo nakrájíme na plátky a necháme ho změknout. Změklé máslo vyšleháme do hladka s cukrem a žloutky.

2

Mouku prosejeme, smícháme s citronovou kůrou, solí a vmícháme žloutkovou směs. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 15 minut do ledničky.

3

Formičky vymažeme máslem a předehřejeme si troubu na 190 °C. Těsto rozdělíme na 18 částí. Každou část vyválíme na tenký plát a vytvarujeme do formiček. Těsto pěkně upravíme.

4

Formičky přikryjeme alobalem nebo papírem na pečení a do středu dáme pár fazolí. Pečeme 15 minut.

5

Mezitím nalijeme smetanu do hrnce a vaříme na mírnou teplotu. Jakmile bude smetana teplá, dáme do ní rozpustit med, kávu a máslo. Pro ještě lepší chuť vmícháme čokoládový likér.

6

Čokoládu nalámeme na menší kousky a vmícháme do teplé smetany. Smetanu odděláme z plotny a tyčovým mixérem vyšleháme. Hotový krém necháme vychladnout, ještě nám zhoustne.

7

Hotové tartaletky vyndáme z trouby a počkáme až vychladnou. Opatrně je vyklopíme z formičky, aby se nepolámaly.

8

Vychladlé tartaletky naplníme čokoládovým krémem pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku a ozdobíme hořkou čokoládou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3