Tartaletky s lososovou pěnou, krevetami a okurkou

Ingredience

Těsto

150 g hladké mouky

150 g másla

150 g nastrouhaného tvrdého sýra

Lososová pěna

250 g plátků uzeného lososa

200 g mascarpone

1 lžíce koňaku

sůl

pepř

Ozdoba

100 g vyloupaných krevet

1 okurka

sůl

pepř

citrónová šťáva

olivový olej

Postup přípravy

1

Troubu si předehřejeme na 200 °C. Mouku smícháme s nastrouhaným máslem a sýrem a vypracujeme těsto, které vytvarujeme do košíčkových formiček. Pečeme 8 minut. Potom košíčky vyklepneme a necháme vychladnout.

2

Plátky uzeného lososa společně s mascarpone a koňakem rozmixujeme. Krevety osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou a osmažíme dorůžova na olivovém oleji. Okurku nakrájíme na plátky.

3

Na připravené tartaletky navršíme lžící pěnu a ozdobíme vždy každou krevetou a plátkem okurky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4